ter info

wij doen lekker verder … ondanks mijn verzuim hierentwege … ondertussen werd een tweede romp op de kast geplaatst ( ik denk dat dit midden maart moet geweest zijn – misschien moet ik wat consequenter mijn doen en laten op deze blog plaatsen … )

Hierbij werden 2 ramen met broed uit de onderste romp naar de bovenste verhuist … in plaats daarvan kwamen 2 nieuwe ramen met verse was … naast de 2 ramen met broed werden zowel links als rechts ook 2 nieuwe ramen met verse was geplaatst … buitenom werd de kast vervolledigd met 2 houten vulblokken ( vooral om de ruimte meer te vullen opdat de temperatuur makkelijker hoog te houden is door het volk ). Misschien is het wat duidelijker adhv onderstaand schema.

De koningin werd in de onderste romp geplaatst. Tussen beide rompen werd een koninginnenrooster geplaatst. Deze belet dat de koningin de bovenste kamer kan betreden zodat er enkel eitjes in de onderste kamer worden gelegd. Na het uitlopen van de 2 ramen met broed in de bovenste kamer kan deze ruimte volledig gebruikt worden om te vullen met voedsel.

Op 16 april werden 2 vulblokken uitgenomen en vervangen door opnieuw 2 nieuwe ramen met verse was.

Dit is nu de huidige situatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s